27 augusti 2010

WOW!



Hemma efter en tredagars konferens i Stockholm: PWC 2010 (världs pingst konferens)
Vart fjärde år hålls den i olika länder och förra gången den var i Sverige var 1955. Du kanske inte vet så mycket om pingströrelsen men den startade på pingstdagen för ca 2000 år sedan och fick en nystart i början på 1900-talet. Sedan dess har den växt så det knakar och är idag den snabbast växande kristna rörelsen. Den är inte isolerad bara till vissa kyrkor utan finns i alla samfund och kyrkliga inriktningar. T ex här i Stockholm är Klara kyrka (sv kyrkan)ett sådant exempel.
Över 70 olika länder var representerade bland de 2300 konferensdeltagarna, en underbar blandning av människor!
Några highlights:
Dr. Young Hoon Lee från Sydkorea är ledare för världens största lokala kyrka med 810 000 medlemmar!! 25% av Sydkoreanerna är kristna.

Hillsong är ett begrepp i den kristna världen. 1983 startade Brian Houston kyrkan i Sydney som idag samlar över 20 000/vecka. Deras musik har spridit sig och sjungs idag i kyrkor över hela världen. Brian är idag en bra bit över 50 men har hela tiden nästa generation för ögonen och det märks i allt hillsong gör. Det var grymt inspirerande att lyssna till Brian och hans hjärta för den unga generation.


All bra musik jag har lyssnat och sjungit med till. Att höra Sveriges bästa soulröst Samuel Ljungblad tillsammans med Carola framföra Pride är inte helt fel.
När hillsong Stockholm drar på är man ju helt såld.
Teamet som spelade i de flesta samlingarna med Samuel Hector i spetsen var helt otroligt bra.

Grymt bra dagar: Tack gode Gud!

vi ses

Staffan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar