25 november 2011

Otraditionellt traditionellt

Förväntan är inte direkt hög när 120 morgontrötta ungdomar väller in i kyrkan för att traditionellt fira advent. Man tycker nog det är skönt att slippa någon lektion men att fira advent i pingstkyrkan är kanske inte första valet om man har fått välja att göra vad man vill.
Härligt att höra första reaktionerna.
- Det här ser inte ut som en kyrka!!?
Lite förväntan börjar spira att det kanske inte blir som man tänkt sig ändå.
Från högtalarna spelas Whams jullåt "Last christmas", scenen badar i rött ljus i den nedsläckta lokalen och på storbildsskärmen rullar snygg info.
Att sedan se att eleverna är med och lyssnar uppmärksamt och ger en spontan applåd, då känns det som att göra mål i fotboll.

Jag älskar att se det!! Att förpacka det gamla budskapet i ny förpackning och se att det funkar. Att jag sedan inte fick mycket hjälp av publiken i "Bereden väg för Herran" det är helt ok. För ärligt, hur bra är den låten? Hyfsat släpig, går högt på slutet och man behöver nästan några poäng i teologi på universitetet för att förstå texten.
"Bereden väg för Herran berg sjunken djup stån upp. Han kommer han som fjärran, var sedd av färdrens hopp. Rättfärdighetens furste, av Davids hus den störste. Välsignad vare han, som kom i Herrens namn"
(det är skolan själv som väljer sångerna)

Har du funderat på att besöka en gudstjänst den senaste tiden så är det dax nu på söndag.
1:a advent är nämligen stora gå-till-kyrkan-söndagen.
Blir det en traditionell gudstjänst i Pingst Forshaga på söndag?
Både ja och nej. Visst du kommer få sjunga någon av de gamla sångerna. (alla är ju inte lika sega som "Bereden väg" "Gå Sion" är klar bättre och lite lättare att förstå)
Sedan blir det en del otraditionellt också.
Men som sagt: -var traditionell nu på söndag och besök någon gudstjänst, förhoppningsvis blir du positivt överraskad!

Vi ses!
Staffan

Ok bara en sak till. Den här killen kan dansa!

1 kommentar: